Vettel starta sa prve pozicije

Prvi pole-position ove sezone

Vettel starta sa prve pozicije

A. Haznadarević

Svjetski šampion u Formuli 1, Sebastian Vettel sutrašnju utrku će po prvi put ove sezone početi sa prve pozicije.

Njemački pilot je imao razočaravajući start sezone, ponajviše zbog bolida, koji je očigledno tek nakon tri trke podešen na optimalno stanje. Tako je ekipa Red Bulla osigurala i odličnu startnu poziciju za svog drugog vozača, te će sa treće pozicije startati Vetellov timski kolega Mark Webber.

Pored Red Bullovog dvojca, odlične rezultate su postigli vozaći McLaren Mercedesa, Lewis Hamilton i Jenson Button koji kreću sa druge i treće pozicije, dok Mercedesov Nico Rosberg sutrašnju utrku počinje sa pete pozicije.

Iako su mnogi bili skeptični nakon početnih blijedih rezultata, mehaničari Red Bulla su ipak uspjeli napravili konkurentan bolid, koji će ove sezone voditi veliku bitku sa McLaren-Mercedosom i Mercedesom.

Inače, dvadesetčetverogodišnjem Vettelu je ovo 31. pole-position u karijeri, a u prethodne dvije sezone smo bili svjedoci da mladi Nijemac veoma teško ispušta tu prvu poziciju kada sa nje počne trku.

Sedmerostruki svjetski prvak, Michael Schumacher je ponovo imao probelma sa svojim Mercedesom, te je kvalifikacije završio tek na sedamnaestoj poziciji.

Rezultati kvalifikacija za VN Bahreina:

1. Sebastian Vettel
(Red Bull-Renault)
1:32.422

2. Lewis Hamilton
(McLaren-Mercedes)
+0.098

3. Mark Webber
(Red Bull-Renault)
+0.215

4. Jenson Button
(McLaren-Mercedes)
+0.289

5. Nico Rosberg
(Mercedes)
+0.399

6. Daniel Ricciardo
(Toro Rosso-Ferrari)
+0.490

7. Romain Grosjean
(Lotus-Renault)
+0.586

8. Sergio Perez
(Sauber-Ferrari)
+0.972

9. Fernando Alonso
(Ferrari)

Utrka za Veliku nagradu Bahreina počinje u nedjelju u 14 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije