Vettel: Sve bih isto uradio

Svjetski prvak nastavlja u svom stilu

Vettel: Sve bih isto uradio

M. Maksimović

U posljednje tri sedmice, sebastian Vettel je često bio meta kritičara nakon pobjede na VN Malezije. Po dolasku u Kini, svjetski prvak se obratio medijima, rekavši kako se neće nikome izvinjavati zbog pobjede.

''Nikome se izvinjavam zbog pobjede, jer ja sam tu da pobjeđujem. Nema se šta tu puno dodati. Ja sam se izvinuo ekipi, ali neću Marku'' objasnio je Vettel kojeg su novinari podsjetili na ono što se dešavalo u Maleziji. 

 

''Samo jednom sam tokom utrkom dobio naređenje i to u trenutku kada bi zauzet dešavanjima na stazi. Ja sam napravio ono što bi svaki vozač uradio, nastavio sam da se trkam. Ja rijetko dobijem informacije od Cristiana (Hornera), kada je on pričao ja sam išao na pravcu u punoj brzini. Ja sam bio brđi, prošao sam i pobjedio. Možda Mark (Webber) nije ni zaslužio da pobjedi. Možete vjerovati meni ili njima. Marka poštujem kao vozača, ali iskren da budem, nikada mi nije pomogao'' izjavio je Vettel okupljenim novinarima po dolasku u Kinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.