Vettel: Tek nas čeka pravi posao

Vozač Ferrarija

Vettel: Tek nas čeka pravi posao

Sebastian Vettel bio je najbrži u kvalifikacijama za VN Rusije. 

Vozač Ferrarija je na stazi u Sočiju došao do 47. pol pozicije u karijeri, a pratio ga je timski kolega Kimi Raikkonen koji je završio kao drugoplasirani.

"Osjećaj je sjajan nakon osvojene pol pozicije, velike zasluge svakako idu timu. Raduje me činjenica da će Ferrari imati dva vozača u prvom redu. Možemo biti ponosni, ali tek na očekuje pravi posao na putu ka još jednoj pobjedi", rekao je Vettel.

Nijemac je vodeći u generalnom poretku sa 68 osvojenih bodova, sedam više od drugoplasiranog Lewisa Hamiltona iz Mercedesa.

Podsjetimo, Vettel je u dosadašnjem dijelu sezone upisao dvije pobjede (VN Australije i VN Bahreina), dok je Hamilton slavio u Kini.

Trka za Veliku nagradu Rusije se vozi danas od 14 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi