Vettel: Teško je ocijeniti koliko smo bili brzi

Zbog uslova na stazi

Vettel: Teško je ocijeniti koliko smo bili brzi

Sebastian Vettel je kvalifikacije za VN Belgije zaključio na drugom mjestu, nije bio pretjerano nezadovoljan s obzirom na razvoj situaciju na samoj stazi. Kiša je padala, na početku i na kraju kvalifikacija iako je Q3 krenuo na relativno suhoj stazi.

"Uslovi na stazi su se mijenjali pa nismo mogli znati da li će moj prvi krug u Q3 ujedno biti i najbrži.Krenuli smo u treći dio na slikovima, onda je počela padati jaka kiša, pa smo morali u boks po intermdium jer je izgledalo kako će kiša padati sve jače. Na kraju su se stvari okrenule, imao sam dovoljno vremena da odvozim svoj najbrži krug. U takvim uslovima teško možete ocijeniti koliko ste brzi, vidio sam da me Lewis sustiže, pa sam mislio da na nekim mjestima mogu biti brži od njega ali je na kraju bilo dosta blizu.
Propustio sam priliku da budem na poleu, ali nisam nezadovoljan" prepričao je novinarima svoj nastup Sebastian Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti