Vettel treći put zaredom do pole positiona

Šesti put ove sezone

Vettel treći put zaredom do pole positiona

Sebastian Vettel još jednom je ostvario najbolje vrijeme u kvalifikacijama ove sezone. Danas je to napravio na Velikoj Nagradi Koreje u Yeongamu. Treći put uzastopno, šesti ove sezone, te 43. u karijeri.

već u prvom stintu trećeg dijela kvalifikacija, Sebastian Vettel je postavio vrijeme 1:37.202, pratili su ga Webber, Hamilton, Grosjean i Rosberg. Iako se čekala završnica kvalifikacija, velikih promjena nije bilo.

Vettel je ostao prvi sa svojim vremenom, Lewis Hamilton se probio ispred Webbera i na kraju je imao dvije desetinke zaostatka za vettelom. Webber je formalno bio treći, ali će sutra krenuti tek sa 13.mjesta zbog kazne i pomjeranja za deset mjesta. Na treće mjesto upada Romain Grosjean, četvrti je Rosberg, peti Alonso.

Što se tiče ostatka kvalifikacija, u prvom dijelu slabim bolidima Marussie i Caterhama priključio se i Williams sa Bottasom i Maldonado. U drugom dijelu bez Q3 su ostali Mclaren, Toro Rosso i Force India.

Rezultati kvalifikacija:
1. Sebastian Vettel  (Nje,Red Bull-Renault) 1:37.202
2. Lewis Hamilton   (VBR,Mercedes) + 0.218
3. Mark Webber      (Aus,Red Bull-Renault) +0.262
4. Romain Grosjean  (Fra,Lotus-Renault)  +0.329
5. Nico Rosberg     (Nje,Mercedes) +0.477
6. Fernando Alonso   (Špa,Ferrari) +0.836
7. Felipe Massa     (Bra,Ferrari) +1.021
8. Nico Hulkenberg  (Nje,Sauber-Ferrari) +1.035
9. Esteban Gutierrez  (Mex,Sauber-Ferrari) +1.203
10. Kimi Raikkonen    (Fin,Lotus-Renault) +1.620....

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.