Vettel: Vjetar je pravio probleme

Svjetski prvak ne posustaje

Vettel: Vjetar je pravio probleme

Četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel ne posutaje. Iako je već osigurao naslov, Vettel nastavlja po svome. Vettel je u Americi stigao do 44. startne pozicije u karijeri i osme ove sezone u samoj završnici kvalifikacija prestigavši timskog kolegu Marka Webbera.

" Dobro je za ekipu kada ima dva bolida na vrhu startnog poretka. Sesija je bila problematična prije svega zbog jakog vjetra koji se pojavio. To utiče na bolide, posebno u krivinama. Nisam bio zadovoljan svojim prvim krugom u Q3, ali sam na kraju bio solidan što je bilo dovoljno. Mark je napravio par pogrešaka u posljednjem krugu. Naravno da sam zadovoljan sa pole positionom, volim ovu stazu, volim Austin i čekam sa nestrpljenjem utrku. Važno je da starte sa čiste strane, pa ćemo vidjeti šta možemo napraviti u samoj utrci" naglasio je svjetski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.