Vettel: Vremenski uslovi će igrati glavnu ulogu

Nakon prvih slobodnih treninga

Vettel: Vremenski uslovi će igrati glavnu ulogu

M. Maksimović

Kiša je obilježila prva dva slobodna treninga u Silverstoneu. Vozači se nisu previše ''navozali'' kako bi sačuvali što više svoje gume.Najviše krugova na oba slobodna treninga odvezao je Kamui Kobayashi, na prvom 19, na drugom 15.

Sebastian Vettel je kompletirao dvocifren broj, ukupno 21 krug na dva treninga. I on je na drugom  treningu odlučio da sačuva jedan set kišnih guma

''Tokom popodneva je bilo previše vode na stazi i zbog toga smo odlučili da jedan set kišnih guma sačuvamo.Žao nam je zbog navijača koji su bili na tribinama i koji su čekali da se bolid pojavi na stazi, međutim mi nismo ništa mogli napraviti na prvim slobodnim treninzima jer su uslovi bili takvi", kaže svjetski prvak Sebastian Vettel i dodaje:

"Vremenski uslovi će igrati glavnu ulogu i nadam se da ćemo na trećem slobodnom treningu malo više vremena provesti na stazi kako bi smo se pripremili za kvalifikacije".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.