Vettel: Webber je zaslužio pole position

Dva Red Bulla na vrhu

Vettel: Webber je zaslužio pole position

Sebastian Vettel je osigurao naslov prvaka, možda je donekle bio opušten u Abu Dhabiju, možda ne, ali je na kraju završio na drugom mjestu, iza Marka Webbera.

Nakon kvalifikacija, Vettel nije bio nezadovoljan, ustalom on je ranije dokazao da to ne predstavlja veliki problem na samoj utrci.

" Završili smo na prva dva mjesta i ovo je prije svega dobar rezultat za kompletnu ekipu. Na početku kvalifikacija, izgledalo je kako Mercedes ide jako brzo sa Hamiltonom i Rosbergom. U trećem dijelu smo uhvatili pravo vrijeme, Mark je bio pravi, ja nisam, mogao sam bolje, ali je pitanje da li bi bilo dovoljno. Mark je zaslužio prvo mjesto. Ja sam imao dobar bolid, ali sam napravio grešku pa se izvinjavam ljudima u ekipi" rekao je Sebastian Vettel po završetku kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.