Vettel: Zvuk motora Formule 1 je čisto s....e

Vettel: Zvuk motora Formule 1 je čisto s....e

Četverostruki svjetski prvak i vozač Red Bulla Sebastian Vettel izjavio je da je šokiran zvukom koji proizvode novi V6 motori koji su uvedeni ove sezone.

Nakon prve utrke sezone u Australiji mnogi navijači i ljubitelji Formule 1 žalili su se na zvuk koji proizvode novi motori, a mišljenje navijača dijele i mnogi vozači. Jedan od njih je i aktuelni prvak Sebastian Vettel.

"Zvuk je s....e. Bio sam na startno-ciljnom pravcu tokom trke i bilo je tiše nego u nekom kafiću. Za navijače to nije dobro. Mislim da Formula 1 mora da bude spektakularna, a zvuk je jedna od najbitnijih stvari", rekao je Vettel. 

"Sjećam se kad sam sa šest godina išao da gledam slobodne treninge i najviše sam se sjećao zvuka. Sjećam se koliko su bolidi bili glasni, kako se osjetilo podrhtavanje tla i prava je šteta što to više nemamo", istakao je vozač Red Bulla.

Njegovo mišljenje prije nekoliko dana podijelio je i prvi čovjek Formule 1 Bernie Eccleston. On se dugo vremena protivio novim pravilima, ali nije se sam mogao izboriti da ostanu stara pravila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.