Vettela brine brzi Alonso
Sebastian Vettel

Nakon slobodnih treninga u petak

Vettela brine brzi Alonso

M. Maksimović

Nakon što je ostvario pobjedu u Velikoj Britaniji, Fernando Alonso je stigao u Njemačku gdje je odradio dva vrlo dobra slobodna treninga.Na prvom je ostvario najbolje vrijeme, na drugom je bio za jedno mjesto slabije plasiran.Dovoljno upozorenje za ekipu Red Bulla koja još uvijek ove sezone nije ostala bez pobjede dvije utrke zaredom.

Posljednji rezultati Ferrarija, odnosno nastupi Fernanda Alonsa su najbolje upozorenje Sebastianu Vettelu i njegov ekipi.

''Ferrari je opet konkurentan, vidjeli smo šta su napravila na prva dva slobodna treninga.Mislim da je to dobro za Formulu 1.Što se tiče McLarena, tu je teško bilo šta reći, iako bi i on mogli biti danas brzi'' kaže Vettel koji je ostao tri desetinke sekunde iza Marka Webbera na drugom slobodnom treningu.

''Trebamo vidjeti, kako će se stvari razvijati.Najavljuje se kiša, ali veliko je pitanje da li padati.
Mi moramo analizirati sve informacija, podatke kako bi smo vidjeli šta možemo uraditi.Mislim da imamo prostora za napredak'' dodao je svjetski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.