Vettela brine kočioni sistem

Red Bull i dalje ima problema

Vettela brine kočioni sistem

U odnosu na Jerez, situacija je ipak nešto bolja u ekipi Red Bulla. Svjetski prvak, Sebastian Vettel ipak nije bio pretjerano zadovoljan i pored odrađenih 59 krugova. Ono što muči Vettela u ovom trenutku, jeste kočioni sistem.

" Vozili smo puno više što je ohrabrujuće jer možemo bolje da se upoznamo sa bolidom. Međutim i dalje nas čeka dosta posla. Još uvijek se kao i većina ekipa mučimo sa kočionim sistemom i nisam siguran da ćemo brzo pronaći riješenje. Zbog toga je važno odvesti što više krugova, bez obzira na vremena. U svakom krugu dolazimo do nekih novih informacija, učimo neke nove stvari. Naravno da je svoj doprinos dao itekako Daniel Ricciardo. Ono što je teško u ovom trenutku jeste na koje korake ćemo se odlučiti, ako želimo stiće glavne rivale. To je teško zaključiti i iz razloga jer još uvijek ne znamo kakav je njihov program razvoja bolida" naglašava Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.