Vettelova titula pod znakom pitanja?

Video snimci prikazuju nedozvoljeno preticanje

Vettelova titula pod znakom pitanja?

Red Bullov vozač je na VN Brazila osigurao svoju treću titulu svjetskog prvaka, ali su se nakon nekoliko video snimaka počele voditi rasprave o tome da li je jedno preticanje na Interlagosu bilo prema pravilima FIA-e.

Prema pravilima je zabranjeno preticanje pod žutim zastavama, a Vettel je u želji za što skorijim povratkom u bodove na nedozvoljen način pretekao bolid Toro Rossa, što se jasno vidi i na snimcima.

 

Ferrari je najavio da će uložiti žalbu i time ući u raspravu koja bi mogla izazvati pravi mali rat između tima iz Maranela i Red Bullovog vodstva.

 

Nakon ovoga dolazi u pitanje i Vettelova titula, da li će Ferrariju usvojiti žalbu, ostaje da vidimo. Šta se tačno dogodilo, pogledajte na video snimku.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.