Vettelovi rekordi u jednoj sezoni

Devet uazstopnih pobjeda...

Vettelovi rekordi u jednoj sezoni

Pobjedom u Brazilu, Sebastina Vettel je učvrstio svoje mjesto na listi vozača sa brojem uzastopnih pobjeda. Sada je vozač Red Bulla na prvom mjestu sa devet uzastopnih pobjeda, prvi nakon Alberta Ascarija 1953.godine, s tim da je Ascari svojih devet pobjeda nanizao preko kraja jedne i početka druge sezone.

Vettel je svoj rekord postavio od VN Belgije do VN Brazila. Pored toga treba reći kako Vettel nije pobjedio u samo šest utrka, a trijumf Lewisa Hamiltona u Mađarskoj bio je posljednji nekog drugog vozača. Od te utrke su prošla četiri mjeseca, što znači da će Seb ostati neporažen više od pola godine s obzirom da nova sezona starta naredne godine u martu.

Pobjeda u Brazilu bila je 13. u sezoni za Vettela koji se izjednačio sa Schumacherom i njegovim rekordom iz 2004.godine. Razlika je u broju utrka koje su se vozile po sezoni. Vettel je imao jednu utrku više. Ove godine je Vettel osvojio rekordnih 397 poena i samo u Monacu nije vodio  bar jedan krug u utrci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.