Vettelu drugi slobodni trening u Monzi
Nijemac je dugo lovio najbolje vrijeme

Vettel odgovorio Hamiltonu

Vettelu drugi slobodni trening u Monzi

M. Maksimović

Aktuelni svjetski prvak Sebastian Vettel ostvario je najbolje vrijeme na drugom slobodnom treningu u Monzi. U završnici treninga, oni najbolji vozači su koristili mekane gume i u takvoj situaciji je prvo je Lewis Hamilton odradio krug u vremenu 1:24.046, dok je Vettel kasnio zbog gužve na stazi.

Dva kruga kasnije Vettel postavlje konačno najbolje vrijeme 1:24.010, dok je Lewis Hamilton završio kao drugi sa tek 0,036 sekundi zaostatka. Michael Schumacher je kao treći zaostao 0,337 sekundi i ima se pravo nadati da može napraviti dobar rezultat u kvalifikacijama sutra. Domaći aduti od kojih se uvijek puno očekuje u Monzi, Fernando Alonso i Felipe Massa su završili na četvrtom odnosno petom mjestu. Massa je imao vrijeme 1:24.366, dok je Alonso zaostao za Brazilcem sa 1:24.433.U ranoj fazi drugog slobodnog treninga pored staze su se pojavile i žute zastave nakon što je Sebastien Buemi izletio u Parabolici, te završio u gumama oštetivši lijevu stranu svog bolida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.