Vettelu drugi slobodni trening

Više uzbuđenja na kraju dana

Vettelu drugi slobodni trening

M. Maksimović

Sebastian Vettel je imao najbolje vrijeme na drugom slobodnom treningu na stazi Catalunya. Samo 0.083 sekunde je dijelilo trojicu vozača na vrhu poretka, Vettela, Alonsa i Marka Webbera. 

Na drugom slobodnom treningu staza je bila suha, pa su vozači bili puno aktivniji. Lewis Hamilton je među prvima uspio odraditi krug za 1:23.900, ali je u pokušaju da ostvari i bolji rezultat napravio grešku u zavoju broj 12. Bolid se okrenuo, ali sve završilo na tome. Kako se bližio kraj sesije, oni najbolji su uspijevali spustiti ispod 1:23.

 

Među prvima je bio Mark Webber koji je išao 1:22.893, dok je Vettel još brži sa 1:22.808. Do kraja se poredak na vrhu neće mijenjati, Alonso je vozio 1:22.825, što je dovoljno za drugo mjesto. Među pet su se našli Kimi Raikkonen i Felipe Massa. Paul di Resta je zaustavio svoj bolid nakon pucanja zadnje lijeve gume nekih dvadesetak minuta prije kraja slobodnog treninga.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti