Vettelu drugi slobodni trening

Već do polovine svjetski prvak došao na prvo mjesto

Vettelu drugi slobodni trening

M. Maksimović

Najbolje vrijeme na drugom slobodnom treningu danas postavio je domaći vozač Sebastain Vettel. Svi vozači su se u ranoj fazi treninga našli na stazi, Mark Webber je u tim trenucima bio najbrži sa 1:32.333.

Čak je Webber uspio i popraviti to vrijeme na 1:31.790. Timski kolega Marka Webbera, Sebastan Vettel prilikom prvog izlaska na stazu na mekim gumama spušta krug na 1:30.41, što će se na kraju pokazati kao najbolje vrijeme drugog treninga.

Na polovini drugog treninga, Vettel je predvodio karavanu ispred Rosberga, Webbera, Alonsa i Masse.
Rosberg je ostao na drugom mjestu, Webber također na trećem dok se na četvrto mjesto probio Romain Grosjean ispred Kimia Raikkonena koji je kompletirao TOP 5 društvo na kraju prvog dana. Naravno, u završnici dana, ekipe su se odlučile za punije rezervoare, duže stintove pa se i vremena nisu mijenjala.

Jules Binachi je morao da ranije završi drugi trening zbog stomačnih problema pa je Max Chilton odrađivao posao za ekipu Marussie.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.