Vettelu još jedna nagrada

Red Bullov vozač odvezao šest najbržih krugova

Vettelu još jedna nagrada

Uz osvojen naslov prvaka u ovoj sezoni, Sebastian Vettel je dobio još jedno priznanje koje dodjeljuje DHL za vozača koji je tokom sezone postavio najviše najbržih krugova.

Red Bullov vozač je istu nagradu osvojio 2009. godine, a ovog puta je najbrži krug odvezao u šest slučajeva i tako odnio pobjedu ispred Rosberga, Raikkonena i Buttona od kojih je svaki odvezao po dva najbrža kruga tokom sezone.

 

Preostalih osam vozača je odvezlo po jedan najbrži krug.

 

" Ovogodišnji pobjednik je jasno demonstrirao kontinuitet i timski rad koji je na kraju uzrokovao maksimalnu brzinu", izjavio je Joakim Thrane koji je Vettelu dodijelio nagradu.

 

" Red Bullov uzastopni uspjeh pokazuje koliko je važan timski rad da bi se to ostvarilo."

 

Imena vozača koji su odvezli najbrže krugove:

 

Sebastian Vettel 6

Nico Rosberg 2

Kimi Raikkonen 2

Jenson Button 2

Sergio Perez 1

Romain Grosjean 1

Nico Hulkenberg 1

Michael Schumacher 1

Mark Webber 1

Lewis Hamilton 1

Kamui Kobayashi 1

Bruno Senna 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.