Vettelu prvi dan testiranja u Barceloni

Svjetski prvak polako hvata ritam

Vettelu prvi dan testiranja u Barceloni

M. Maksimović

Sebastian Vettel je postavio najbolje vrijeme prvog dana testiranja na stazi Circuit de Catalunya. Svjetski prvak je odvozio 79 krugova, 18 manje od drugoplasiranog Nice Hulkenberga i 35 od trećeg Lewisa Hamiltona.

Sergio Perez je u ranom dijelu imao najbolje vrijeme, a njega je kratko zamijenio Nico Hulkenberg. Svoje najbolje vrijeme Vettel je postavio prije same pauze za ručak, na tvrđoj komponenti Pirellijevih guma. Ukupno je Vettel odradio 79 krugova, najbrži je bio onaj u vremenu 1:23.265.

Sa 0.175 sekundi zaostatka, na drugom mjestu je završio Nico Hulkenberg u Force Indiji. Lewis Hamilton je na kraju imao treće vrijeme, a većinu od svojih 114 krugova, Britanac je odradio u poslijepodnevnim satima. Njegov najbolji krug je bio u vremenu 1:23.590.

Posljednji vozač koji je danas išao ispod 1:24 po krugu bio je Toro Rossov vozač Daniel Ricciardo. Vrlo dobar dan je Ricciardo pokvario na kraju kad je morao parkirati svoj bolid sat vremena prije kraja današanjeg dana.

Fernando Alonso je završio na petom mjestu sa osam desetinki zaostatka za Vettelom, dok je Michael Schumacher u novom bolidu bio sporiji od Alonsa za pet stotinki.

Velikih problema je imala ekipa Lotusa. Ljudi u Lotusu su konstatovali kako problem predstavlja specifikacija nove šasije koju su poslali nazad u Enstone. Već sutra će se Lotus vratiti na staru koja je korištena u Jerezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti