Vettelu prvi slobodni trening

Početak vikenda u Indiji

Vettelu prvi slobodni trening

Aktuelni svjetski prvak, Sebastian Vettel je ostvario je najbolje vrijeme na prvom slobodnom treningu za VN Indije, 16. utrku sezone, koja se u nedjelju vozi na stazi Buddh u predgrađu New Delhija.

S vremenom od 1:26.683 Vettel, koji je pobijedio na pet zadnjih utrka i koji bi u nedjelju mogao osvojiti svoj četvrti naslov prvaka, bio je brži za 188 hiljaditih dijelova sekunde od timskog kolege Marka Webbera. Prvih pola sata vozači su prema očekivanju odraživali instalacijske krugove, a onda su krenuli. Sergio Perez je vodio glavnu riječ sa 1:28.207. Iza njega je bio Jenson Button, Nico Rosberg je bio blizu.

Nakon toga je Sebastian Vettel postavio vrijeme 1:26.683 što mu je bilo dovoljno da vrlo rano osigura prvo mjesto. Nico Rosberg je držao drugo mjesto sa 1:26.899, sve do se u samoj završnici Mark Webber nije ubacio između Vettela i Rosberga. Romain Grosjean je bio četvrti, Lewis Hamilton peti. Ferrari se nije proslavio, Massa je bio osmi, Alonso je vrlo brzo nakon pet krugova morao u boks, zbog problemasa mjenjačem više i nije izlazio na stazu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.