Vettelu prvo mjesto slobodnog treninga

Velika trojka uzela prva tri mjesta

Vettelu prvo mjesto slobodnog treninga

Sebastian Vettel je na prvom slobodnom treningu u Austinu uspio ostvariti prvo vrijeme i tako dobiti potrebno samopouzdanje pred VN SAD-a ovog vikenda.

Vođa prvenstva je ostvario cijelih 1.4 sekunde prednosti ispred Hamiltona koji je bio na drugom mjestu,Vettelovo vrijeme je bilo 1.38;125. McLarenov Lewis Hamilton je svoj najbrži krug odvezao za 1.39;543.

 

Alonso koji u posljednje dvije utrke ove sezone mora loviti Vettelovu prednost od 10 poena u ukupnom poretku, na današnjem slobodnom treningu je ostvario vrijeme od 1.40;337 što je bilo dovoljno za treće mjesto.

 

Kompletan pregled poretka nakon prvog slobodnog treninga:

 

1. Sebastian Vettel

2. Lewis Hamilton

3. Fernando Alonso

4. Jenson Button

5. Mark Webber

6. Felipe Massa

7. Nico Hulkenberg

8. Kamui Kobayashi

9. Nico Rosberg

10. Sergio Perez

11. Paul di Resta

12. Daniel Ricciardo

13. Jean-Eric Vergne

14. Kimi Raikkonen

15. Romain Grosjean

16. Pastor Maldonado

17. Michael Schumacher

18. Charles Pic

19. Heikki Kovalainen

20. Vitaly Petrov

21. Timo Glock

22. Bruno Senna

23. Pedro de la Rosa

24. Ma Qing Hua

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.