Vettelu Velika nagrada Monaca

Formula 1

Vettelu Velika nagrada Monaca

Edmir Škorić

Nijemac Sebastian Vettel slavio je u današnjoj utrci za Veliku nagradu Monaca, a Ferrari ima dvostruko slavlje, po 90. put u karijeri.

Vettel je na vrh zasjeo u 40. krugu kad je prestigao Kimija Raikkonena i više nije ispuštao prvu poziciju, pa je ostvario novu pobjedu.

Finac je čuvao prvu poziciju koju je osvojio u kvalifikacijama prvi put od 2008. godine, no ta prednost nije mu bila dovoljna i sredinom trke prestigao ga je timski kolega.

Razočaravajuću trku imao je drugoplasirani u šampionatu Lewis Hamilton, koji je krenuo s pozicije 13, ali je u prvoj krivini napredovao jedno mjesto, do 30. kruga još jedno, ali nakon što su rivali završili u boksu, domogao se šestog mjesta, gdje je na kraju i završio.

Treće mjesto osvojio je Ricciardo, koji je najviše prijetio vodećem dvojcu, ali je bio siguran ispred četvrtoplasiranog Botasa. Peto mjesto pripalo je Verstappenu.

Vettel je ostvario treću pobjedu u 2017. godini, a naredna trka je 11. juna u Montrealu, za Veliku nagradu Kanade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi