Bio je jedan od najvećih talenata: Tragična smrt mladog motocikliste

Tuga

Bio je jedan od najvećih talenata: Tragična smrt mladog motocikliste

M. Šljivak

Nova tragedija pogodila je svijet motociklizma.

Talentovani motociklista Victor Steeman (22) preminuo je danas nakon povreda koje je zadobio prethodnog vikenda tokom Superbike trke u Portugalu.

Mladi 22-godišnji motociklist Kawasakija doživio je nesreću u subotu na stazi Algarve. Došlo je do kontakta s drugim vozačem i do žestokog pada.

Hitna pomoć je brzo reagovala, a zatim je Steeman prebačen u bolnicu u gradu Faro. Nažalost, povrede su bile teške i danas je ovaj 22-godišnjak izgubio bitku.

"Usprkos svim naporima ljekarskog osoblja Steeman je nažalost podlegao povredama", saopšteno je iz Superbikea.

Oglasi

Steeman je bio veliki talenat. Pred ovu trku je imao šansu i za titulu, no nažalost njemu je nastup u Portugalu bio posljednji u životu.

Smrt mladog vozača druga je u desetak dana u Superbike šampionatu jer je prije nekoliko dana Chrissy Rouse (26) poginuo od povreda glave nakon teškog udesa na Donington Parku.

Porodica je odlučila organe ovog 22-godišnjaka pokloniti ljudima kojima je to potrebnu, a naravno, shrvani su onim što se dešavalo.

"Desilo se ono čega smo se najviše plašili. Naš Victor nije pobijedio svoju posljednju trku.

"Usprkos nevjerovatnom bolu i velikom gubitku, ponosni smo na našeg junaka koji je pomogao spasiti pet drugih ljudi donirajući organe", saopštila je porodica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi