Villeneuve: Alonso je najbolji, Vettel nema iskustvo

U susret VN SAD-a, bivši Williamsov vozač iznosi mišljenje

Villeneuve: Alonso je najbolji, Vettel nema iskustvo

Jacques Villeneuve cilja na to da bi Fernando Alonso mogao osvojiti titulu ove sezone, dok za Vettela ima riječi hvale, ali ipak smatra da mu je potrebno više iskustva.

 

Villeneuveovi komentari dolaze pred VN SAD-a, dok Vettel ima vodstvo u poretku vozača i favorit je za podizanje krune, jer je njegov bolid trenutno u boljem stanju od Ferrarija. Bivši vozač Formule 1 ipak smatra da je Alonso puno bolji vozač od Vettela.

 

" Nema sumnje, Fernando Alonso je najbolji, Vettel je još uvijek pomalo dijete koje burno reaguje čim stvari krenu loše. Alonso je smiren i racionalan, dok je Vettel većinu vremena uznemiren i ljut, reaguje kao dijete", izjavio je Villeneuve.

 

" Da sve bude jasno, Vettel je isto tako jako dobar, ali u kritičnim situacijama drukčije reaguje. On djeluje nepobjediv dok je u vodstvu, ali ako mora sustizati druge vozače onda postaje ranjiv."

 

Bivši vozač Williamsa vjeruje da Vettelova vožnja u Abu Dhabiju nije bila toliko nevjerovatna, bez obzira što je Red Bullov vozač iz pit-lanea uspio doći do trećeg mjesta.

 

" Za mene je to bila potvrda onoga što mislim o Vettelu. To su činjenice, dok je nadoknađivao pozicije, prvo je došao u kontak sa Sennom koji je bio ispred njega, a zatim je oštetio svoj prednji kraj. Napravio je nekoliko ozbiljnih grešaka koje ipak nije skupo platio, imao je puno sreće. Alonso zaslužuje ovogodišnju titulu", zaključio je Villeneuve. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.