Villeneuve: Kimi bi trebao ići u penziju

Prvak poslao prvaku poruku

Villeneuve: Kimi bi trebao ići u penziju

Jacques Villeneuve je u Formulu 1 stigao 1996.godine. Već sljedeće je osvojio naslov svjetskog prvaka kao vozač Williamsa.

Posljednju utrku je odradio 2006. godine u Njemačkoj, nakon čega je zatvorio svoje F1 poglavlje. Kasnije je nastupao u različitim serijama, ali u povratku u Formulu 1 nije razmišljao. Uvijek je bio vozač bez dlake na jeziku bez obzira šta je komentarisao. Ovih dana je okrznuo Kimia Raikkonena koji se muči u ekipi Ferraria.

" Niko nije mogao očekivati da se Kimi vrati u Formulu 1, pogotovo ne da vozi za Ferrari. On je uvijek bio vozač koji ide do kraja. Gas će pritisnuti do kraja ili ništa, zato se često znao okrenuti na stazi. On je iskusan vozač i za njega svakako ne važe pravila kao i da debitante. Za prvake nema izvinjenja jer se od njih uvijek očekuje maksimum. Zato, ukoliko ne može da vozi da visokom nivou treba da ide kući. Možda eventualno da promijeni stil vožnje, ako ne uspije onda bi trebao da ide u penziju " kaže Villeneuve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti