Villeneuve: Max Verstappen premlad za Formulu 1

Kanađanin kritikovao Red Bull i FIA-u

Villeneuve: Max Verstappen premlad za Formulu 1

Jacques Villeneuve je puno toga prošao u svojoj karijeri. Između ostalog osvojio je naslov svjetskog prvaka 1997. godine. I on je mišljenja kako je FIA morala voditi računa o starosnoj granici za mlade vozače.

Max je odradio samo jednu sezonu u bolidima jednosjedima, prije toga je vozi samo karting.

" Ako želite istinu, reći ću. Mislim da je ulazak Maxa Verstappena uvreda za Formulu 1. Kao da ljudi u Red Bullu nisu svjesni da priliku daju djetetu. FIA je pomakla granicu do 18 godina, mislim da je ta granica trebala biti do 21. Max možda jeste brz ali nema iskustvo. Ja sam bio daleko stariji od njega kada sam prešao iz Indycara u Formulu 1. Formula 1 traži iskusne vozače, ne one koji će svoje vozačke kvalitete razvijati kroz utrke. Danas izgleda da može bilo ko voziti Formulu 1, nakon deset krugova odrađenih na stazi " mišljenja je Villeneuve "

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.