Villeneuve: Nova pravila uništavaju Formulu 1

Svjetski prvak iz 1997. godine, protiv

Villeneuve: Nova pravila uništavaju Formulu 1

Svjetski prvak iz 1997. godinje, Kanađanin Jacques Villeneuve je mišljenja kako je povratak turbo motora poprilično riskantan kada je u pitanju Formula 1 i njena budučnost.

Jacques nije zagovornik radikalnih promjena koje su stigle ove godine u svijet Formula 1. On misli kako su nova pravila preoštra.

"Vozač sada nema ulogu odlučivanja kada je u pitanju potrošnja goriva na jednoj utrci. Mislim da to sada nema nikakvog smisla. Ljudi žele vidjeti neku drugačiju Formulu 1, ali ovo po meni ide u jednom pogrešnom pravcu. Bojim se reći, prema uništenju ovog sporta. Pravila su preoštra, to više nije Formula 1", kaže Villeneuve koji se osvrnuo na prva ovosezonska testiranja.

"Vremena u Jerezu su malo bolja od vremena koja sam ja postavljao prije 17 godina. Tehnologija je u ovom trenutku kompleksna i trebaće još određeno vrijeme proći kako bi se vozači i timovi uklopili", mišljenja je Jacques Villeneuve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.