Vinalesov debi iz snova za Yamahu

Španac slavio pobjedu u Kataru

Vinalesov debi iz snova za Yamahu

Španski vozač na Yamahi Maverick Vinales slavio je pobjedu u prvoj ovosezonskoj MotoGP trci koja se vozila u Kataru. 

Vinalesu je ovo bila prva trka u novoj ekipi, a na kraju je ispalo najbolje moguće po njega i Yamahu jer je Španac slavio pobjedu. 

Večerašnja trka je trebala da počne od 20.00 sati, ali je zbog kiše nekoliko puta odgađana te je na kraju počela sa gotovo sat vremena zakašnjenja. 

Potpuno neočekivano poveo je debitant Johann Zarco kojem je sjajno išlo sve do 14 krugova prije kraja kada je pao i izletio sa staze. Iza njega u tom trenutku su bili Marc Marquez i Andrea Doviciozo koji su naravno iskoristili njegov kiks. Ipak, Marquez je veoma brzo posustao pa je pao na četvrto mjesto, a bitku za pobjedu do kraja su vodili Doviciozo i Vinales, ali je na kraju vozač Yamahe ipak bio uspješniji. 

Na pobjedničko ostolje popeo se i Valentino Rossi koji je startao sa 10. mjesta, dok je četvrti završio Marc Marquez, a peti Dani Pedrosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije