Vitez najuspješniji na autokrosu

Vitez najuspješniji na autokrosu

Na Prvenstvu BiH u auto-moto sportu održana je prva motocross utrka u Prijedoru, gdje su vozači Motocross kluba "Vitez" imali vrlo zapažene rezultate.

U klasi MX open ponovno je blistao Dario Čerkez zauzevši prvo mjesto s osvojenih 50 bodova, a drugi je bio njegov klupski kolega Ivan Livančić s osvojena 42 boda. Treće mjesto osvojio je Edin Hozić iz EMK "GAS" iz Gornjeg Vakufa.

Iznenađenje je priredio mladi član MCK "Vitez" Antonio Čerkez osvojivši prvo mjesto u klasi MX2. Iza mladog Čerkeza ostali su favorizirani Stevo Babić, član MCK "Prijedor" i Edin Halilović iz MCK "Unasport" Bosanska Krupa.

U poretku klubova MCK "Vitez" zauzeo je prvo mjesto s osvojenih 109 bodova, ispred EMK "GAS" iz Gornjeg Vakufa i MC "Bugojno" iz Bugojna.  Sljedeća utrka Prvenstva BiH vozi se u Bugojnu, 17. srpnja 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.