VN Francuske na čekanju

Prema tvrdnjama Jacquesa Laffitea

VN Francuske na čekanju

M. Maksimović

VN Francuske u kalendaru Formule 1, nema već pet godina, posljednja je vožena 22.juna 2008.godine, kada je prvi ciljem prošao Felipe Massa. Ta utrka je vožena stazi Magny-Cours koja je bila domaćin Formuli 1 od 1991.godine. Do tada se vozilo na stazi Paul Ricard koja je renovirana 1986.godine. 

Postavlja se pitanje kada ćemo opet imati VN Francuske ? Alain Prost velika faca u svijetu u Formule 1 čini sve kako vratio Formuli 1 u Francusku, već 2014.godine, međutim Jacques Laffite također radi na povratku Formule 1, ali tvrdi kako od toga za sada nema ništa: 

 

''Ja sumnjam da će se Formula 1 vratiti u Magny Cours. Ako vlasiti iz te regije ne pokazuju neko veliku želju onda nije moguće organizovati utrku. Formula 1 je vrlo profitabilan sport, pogledajte koliko su Kanađani izgubili u jednoj godini kada se nije vozila utrka. Izgubili su 92 miliona'' kaže Laffite. Laffite je nastupao u Formuli 1 od 1974 do 1986.godine i u tom periodu ostvario je šest pobjeda. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti