VN Indije na pauzi naredne godine

Promjene u kalendaru razlog

VN Indije na pauzi naredne godine

M. Maksimović

Kalendar za 2014.godinu se polako slaže, a u tom kalendaru neće biti mjesta za VN Indije. Ove godine se VN Indije našla kao 16.utrka sezone u sezoni i vozit će se 27.oktobra a želja prvog čovjeka Formule 1 je da se utrka 2015. godine vozi na početku sezone, u martu mjesecu.

"Mi smo sa vlasnikom staze u Indiji potpisali novi petogodišnji ugovor, i trka će se održati početkom 2015. godine.Kada smo potpisali ugovor sa gencijom Jaypee, željeli smo da se VN Indije vozi u prvoj polovini sezone. Jaypee je inzistirao na oktobru i tada smo popustili, ali čini se da će 2015. utrka ipak biti u ranijem dijelu sezone" objasnio je Bernie Ecclestone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.