VN Rusije pod upitnikom

Sankcije i problem sa protokom novca

VN Rusije pod upitnikom

Iako su Rusi sve isplanirali, nakon događaja u Ukrajini stvari se komplikuju za organizatore VN Rusije. Odmah nakon prvih sukoba u Ukrajini pojavile se se špekulacije da li će ekipe eventualno bojkotovati utrku, da li će to uraditi neki vozači.

Nakon toga je Sergey Sirotkin ušao sa svojim sponzorima u probleme nakon što je njegov sponzor, SMP Bank, bila predmet sankcija SAD-a i Evropske unije.

I dok je Niki Lauda odbacio priče o eventualnom bojkotu VN Rusije, Sir Richard Ottaway, britanski političar i predsjednik Odbora za vanjske poslove, rekao je za The Times kako je utrka pod velikim upitnikom.

" Ako bude novih sankcija, od VN RUsije neće biti ništa jednostavno nemoguće će je biti održati zbog restrikcija po pitanju protoka novca " pojasnio je Sir Richard Ottaway.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti