VN Singapur: Ferrari, Mercedes i Red Bull kreću u "rat"
EPA

Očekuje nas troboj

VN Singapur: Ferrari, Mercedes i Red Bull kreću u "rat"

E. Ganibegović

Danas će biti održana glavna utrka za Veliku nagradu Singapura. 

Prema dosadašnjim treninzima i kvalifikacijama definitivno su najviše pokazali vozači Red Bulla, Ferrarija i Mercedesa.

Naime, najbrži vozač na prvom slobodnom treningu bio je Daniel Ricciardo, dok su odmah iza njega ostali Sebastian Vettel iz Ferrarija i Max Verstappen, Ricciardov mlađi kolega iz Red Bulla. 

Na drugom treningu dolazi do potpune dominacije vozača Red Bulla, gdje je opet prvu poziciju zauzeo Ricciardo, dok je drugoplasirani bio Max Verstappen. Lewis Hamilton je bio treći, dok je njegov kolega iz Mercedesa Valtteri Bottas završio kao četvrti.

Treći trening, a Red Bullov vozač opet na tronu, ali sada Max Verstappen. Odmah iza njega su bili Sebastian Vettel i Lewis Hamilton.

Nakon treninga je očigledno bilo da su vozači Red Bulla definitivno spremni na velike stvari u Singapuru, što je u razgovorima za medije naglasio i Daniel Ricciardo. 

Došao je red na kvalifikacije. Sebastian Vettel osvaja pole poziciju, a iza sebe ostavlja, koga drugog nego vozače Red Bulla. Max Verstappen je bio veoma blizu pole pozicije, međutim kasnio je, dok je treći završio Daniel Ricciardo. Kimi Raikkonen je završio četvrti, a Mercedesov dvojac Lewis Hamilton i Valtteri Botas tek peti i šesti. 

Tako je Sebastian Vettel, vozač Ferrarija stigao do svoje 49. pole pozicije u karijeri.

Naime, mnogi su prije VN Singapura ulogu favorita dali italijanskoj momčadi, koja je ranije u sezoni na obje staze sa sličnim karakteristikama došla do trijumfa. Također treba istači kako inžinjeri Mercedesa Talijane vide kao glavne favorite da kroz cilj prođu kao prvoplasirani. 

U rezimeu, možemo reći da nas očekuje tijesna borba između Ferrarija, Mercedesa i Red Bulla, što je Vettel i najavio prije Singapura.

Utrka je na rasporedu danas od 14:00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi