Vodeći Al Attiyah diskvalifikovan

Reli Dakar

Vodeći Al Attiyah diskvalifikovan

A. Beganović

Reli Dakar od danas je sigurno siromašniji. Od strane organizatora utrke stigla je vijest da je vodeći u generalnom poretku automobilista, Katranin Al Attiyah, dikvalificiran zbog napuštanja službene rute tokom šeste etape.

Suci su prijavili Al Attiyaha da je izbjegao službenu rutu kroz pustinju i tako znatno sebi skratio put prema pobjedi u šestoj etapi, a svoju veliku grešku je priznao i sam Katranin.

Ovim potezom sjajni katarski vozač učinio je "medvjedžu uslugu" sebi ali i svim ljubiteljima ove najzahtjevnije utrke jer Reli Dakar će bez sumnje ostati bez velikog dvoboja Al Attiyaha i Španjolca Sainza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.