Vozačima Formule se smanjuju plate?
Ferrarijev vozač Massa se ne slaže se idejom

Zbog finansijske krize

Vozačima Formule se smanjuju plate?

Teme:

Zbog novonastale finansijske krize u svijetu, a koja se prenosi na sve segmente života, čini se kako će doći do reduciranja plata u Formuli 1, a s ciljem opšteg smanjivanja troškova.

Zagovornik ideje sa kojom se nikako ne slažu vozači bolida, a najglasniji je Felipe Massa, je Stefano Domenicali, šef Ferrarija čiji je Brazilac član.
Domenicali je kazao kako će se kriza itekako osjetiti, a da bi se spriječile negativne posljedice moraju se “odrezati” nepotrebni troškovi.

Massa se trenutno nalazi na humanitarnoj aukciji koja se održava u Sao Paolu, u korist Unicefa, no nije mogao ostati nijem na ovakve prijedloge.
“Nisam sklon se složiti sa takvom idejom. Vozači su ključne figure u sportu kakav je Formula 1 i mislim da je to velika greška”, naglasio je Massa dodavši da bi standardizacija motora uništilo draž takmičenja Formule 1. “Ferrari s tuđim motorom nije Ferrari. Isto vrijedi i za Mercedes, Toyotu ili Renault, odnosno bilo koju drugu kompaniju. To više nikada ne bi bilo isto”, zaključio je Massa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.