Webber: Ključan je dobar start

Nakon osvojenog polea

Webber: Ključan je dobar start

Bio je ovo još jedan uspješan kvalifikacijski trening za Red Bull. Njihov dvojac je uzeo prvu i drugu poziciju za sutrašnji start. 

U početku je Vettel bio taj koji je ostvarivao dobra vremena, ali ipak je Webber uspio nadmašiti svog timskog kolegu i na kraju ostvariti vrijeme od 1m 37.242 sekunde.

 

" Bio je ovo tijesan trening za sve nas, male su razlike između prvih nekoliko vremena. Svi su imali male probleme u odabiru komponente gume, a ja sam bio zadovoljan sa svojim najboljim krugom ovdje i naravno da je dobar osjećaj startati sa prve pozicije", rekao je Mark Webber.

 

Vettel nije uspio ovog puta zauzeti prvo mjesto, ostao je odmah na drugom iza timskog kolege i ostvario vrijeme od 1m 37.316 sekundi.

 

" Mislim da nakon svega mogu biti zadovoljan rezultatom. Bili smo dosta brzi i ovog puta i to je ono što je najbitnije", rekao je Vettel.

 

Treća pozicija je pripala Hamiltonu koji je bio pomalo iznenađen svojim ostvarenjem i smatra da mu se ovog puta posrećilo. Njegovo prolazno vrijeme je bilo 1m 37.469 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.