Webber našao satisfakciju u tituli konstruktora

Red Bull treću godinu za redom najbolji

Webber našao satisfakciju u tituli konstruktora

Mark Webber nije bio u mogućnosti doprinijeti ukupnom broju bodova za Red Bull u jučerašnjoj utrci na COTA-i, nakon što je odustao u 19. krugu, ali ipak može naći utjehu u tome što je tim osvojio titulu konstruktora.

Webber je imao veoma dobar start prešavši ispred Hamiltona, zahvaljujući pravoj strani staze i za kratko je održao nade tima da oba njihova vozača završe na podiju.

 

" Imao sam probleme sa napajanjem kod bolida. Prije izlijetanja sa staze bolid je imao nizak procenat napajanja i to je uzrokovalo slabljenje mjenjača, a zatim i gubitak KERS-a. Nešto sumnjivo se dešavalo na strani baterije", izjavio je drugi vozač Webber, a zatim se osvrnuo i na Red Bullovu pobjedu u poretku konstruktora.

 

" Treća titula konstruktora je nevjerovatno dostignuće. Niko u početku nije očekivao da ćemo tri godine za redom osvojiti naslov, zadivljuju rezultati koje smo postigli. Ovo prvenstvo je bilo najteže do sad iz nekoliko razloga, a titula je došla kao rezultat timkog rada."  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.