Webber: Neke stvari Vettelu teško mogu zaboraviti

Australac se raspisao nakon odlaska

Webber: Neke stvari Vettelu teško mogu zaboraviti

Mark Webber je u Brazilu zaključio jedno razdoblje svoje karijere. Nakon sedam godina provedenih u Red Bullu odlučio je okrenuti novi list, ali i progovoriti o nekim stvarima iz njegove sada bivše ekipe.

Između ostalog na svom siteu, Webber je pisao o odnosima sa Christianom Hornerom, ali i Sebastianom Vettelom i ostalim ljudima u Red Bullu.

" Moj odnos sa Hornerom nije onakav kakav je bio u jednom trenutku. Ono što je sigurno, Christian ostaje još dugo vremena u ekipi Red Bulla, barem toliko dugo dok ne stigne prava ponuda. On je navikao da vuće sve  konce i da svi budu sretni i zadovoljni. U dosta slučajeva meni to nije odgovaralo jer onda vaš profesionalni položaj dolazi u pitanje, pojavljuju se tenzije" napisao je Mark Webber

Ono što je sasvim sigurno bilo poznato od ranije, to je odnos Australca sa svjetskim prvakom.

" Njegova najveća snaga je u prvih pet krugova. To i kvalifikacije. Zato ga je na stazi teško kontrolisati. Dosta toga se izdešavalo između nas dvojice i rekao bih da je više je bilo nekih negativnih stvari. Stvari koje se teško mogu zaboraviti. Kada budemo stariji možda ćemo razmišljati drugačije, međutim u ovom trenutku teško možemo podvući crtu" naglasio je Webber.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.