Webber nezadovoljan zahtjevima ekipe

Webber nezadovoljan zahtjevima ekipe

Vozač Red Bulla Mark Webber rekao je da nije zadovoljan zahtjevima svog tima da ne pokušava da pretekne timskog kolegu Sebastiana Vettela na Velikoj nagradi Velike Britanije.

Webber je u posljednjim krugovima devete utrke ovogodišnjeg šampionata Formule 1 stigao Vettela, koji je bio drugi iza pobjednika utrke Fernanda Alonsa, pa su mu iz boksa poručili da drži svoju poziciju.

Australac, ipak, nije poslušao te poruke i imao je nekoliko prilika da pretekne aktuelnog šampiona, ali bez uspjeha.

Poslije trke u Velikoj Britaniji Webber je otkrio da je dobio pet poruka od tima da ne napada Vettela.

"Mislim da to uopće nije u redu. To je moj odgovor. Ako Fernando odustane u posljednjem krugu, onda možemo da se borimo za pobjedu. Naravno da sam ignorirao poruke tima jer sam želio da pokušam i probijem se za još jedno mjesto. Sebastian je dao sve od sebe, kao i ja. Naravno, ne bih izazvao udes. Dao sam sve od sebe, uprkos svemu, i pokušavao sam da preteknem momka koji je bio ispred mene", kazao je Webber.

Vettel je kazao da razumije zašto su u timu željeli da izbjegnu njihovu međusobnu borbu, ali da je sretan što je dobio priliku da se nadmeće s Webberom.

"Kada imate vozače usamljene na drugom i trećem mjestu, a ostali su daleko ispred ili iza, iz tog gledišta, nema potrebe trkati se i rizikovati neku glupost. Razlika između drugog i trećeg nije velika, ali mi prirodno želimo da se trkamo. Pokušao sam da zadržim poziciju, imao sam probleme, a Mark je bio brži, ali sam ja ipak prvi prošao kroz cilj", naglasio je Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.