Webber: Nije drugo mjesto nije loš rezultat

Australac nije iskoristio pole position

Webber: Nije drugo mjesto nije loš rezultat

M. Maksimović

Sebastian Vettel je nezaustavljiv Marka Webber nije dugo bilo na postolju.Dva puta se ove sezone našao među trojicom najboljih, dva puta je bio pobjednik, u Monte Carlu i Silverstoneu.

Na stazi u Yeongamu, Webber je imao veliku priliku da možda čak i proslavi treću pobjedu, ali svoj pole position nije iskoristio.Završio je drugi, ponovo nakon VN Belgije prošle godine, ali za Vettela i Red Bull 

kao ekipu, odradio je veliki dio posla.

 

''Naravno da sam razočaran jer nisam pobjedio, ali ostvario sam dobar rezultat.Imao sam veliku priliku, pole position, ali sam na startu loše reagovao.Stvari su vrlo brzo vratile u normalu, međutim Sebastian je već tada imao solidnu prednost.Moram anlizirati današnju trku, vidjeti šta se to dogodilo na startu.

Imali smo problema sa gumama u završnici, ali je Vettel uspio pobjediti, ekpa je osvojila dosta bodova u borbi za konstruktorski naslov što je vrlo važno'' zaključio je Australac

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.