Webber: Očekujem bolju narednu godinu
Mark Webber na stazi u Brazilu

Australac ostvario prvu pobjedu u sezoni

Webber: Očekujem bolju narednu godinu

M. Maksimović

Mark Webber je pobjedom zaključio svoju 12. sezonu u Formuli 1. Rezultatski, ponovio je prošlu godinu, kada je također na kraju bio treći u ukupnom poretku. Ove sezone je osvojio 16 bodova više, iako je lani ostvario četiri, ove godine samo jednu pobjedu.

''Lijepo je na ovaj način oprostiti se od RB7 bolida i sada slijedi odmor. Planirao sam malo surfati, napuniti baterije, kako bi se naredne sezone vratio još bolji. Tokom cijelog vikenda u Brazilu sam se osjećao odlično. Sebastian je napravio pravi posao u subotu, lijepo bi bilo da smo se mogli utrkivati u nedelju, ali on je imao tehničkih problema. Ova pobjeda je meni itekako važna, pogotovo u sezoni u kojoj nisam imao previše sreće. Ovu pobjedu posvćujem prijatelju koji je bolestan'' ispričao je Webber nakon slavlja u Interlagosu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti