Webber ogorčen stanjem u F1

Webber ogorčen stanjem u F1

Nijemac Mark Webber izrazio je svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u Formuli 1, istakavši kako je nepojmljivo kako timovi koji još uvijek nisu ni testirali svoje bolide mogu učestvovati u utrkama "najbržeg cirkusa na svijetu".

Četiri nove ekipe prijavile su učešće u sezoni 2010., od čega su samo dvije testirale svoje bolide, jedna je odustala od takmičenja a jedna radi na promjeni imena.

Zbog takvog razvoja situacije vozač Red Bulla Webber je razočaran te smatra kako se radi o čistoj amaterizaciji sporta.

"To je sramotno. Nevjerovatno je da na utrkama učestvuju i ekipe čiji se točkovi još nisu ni okrenuli. To mi liči na nešto poput Miki Mausa ili Tom i Džerija", rekao je Webber.

Timovi Virgin Racing i Lotus će se naći na stazi prve utrke 14.marta u Bahreinu. Američka momčad USF1 je u velikim finansijskim problemima te će vjerovatno tražiti od FIA-e da prolongira njihovo učešće u Formuli 1 do 2011. godine. Četvrti novajlija, španski tim Campos Meta će zbog novih sponzora vjerovatno nositi ime Hispania Racing. To su osnovni razlozi razočarenja i ljutnje Marka Webbera, koji je, ruku na srce, potpuno u pravu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.