Webber : Ovo sam čekao cijeli život
Mark Webber

Australac je napokon ostvario prvu pobjedu

Webber : Ovo sam čekao cijeli život

M. Maksimović

Nakon više od 130. nastupa u Formuli 1, Mark Webber je upisao i prvu pobjedu, te je postao  ukupno 102. vozač u istoriji koji se popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Posljednji Australac koji je slavio u nekoj od utrka svjetskog prvenstva F1 bio je Alan Jones 1981. godine u Las Vegasu. Narvno da Webber nije krio oduševljenje nakon sjajnog nastupa u Njemačkoj.

- Osjećam se nevjerojatno, toliko sam želio ovu pobjedu. Stvarno sam presretan. Nakon jučerašnjeg pola znao sam da imam velike šanse, jedino sam se brinuo zbog kiše koju su mnogi očekivali u završnici utrke. I dalje Button i njegova ekipa vode u ukupnom vozačkom ali i konstruktorskom poretku, ali mi ne odustajemo, nastavljamo dalje,a ove dvije posljednje utrke su pokazale da možemo biti konstantni - rekao je nakon utrke Mark Webber.

Novinare je na pres konferenciji interesovala situacija sa starta utrke kada je došlo do dodira Marka Webbera i Rubensa Barichella.


- Znao sam da mi start nije dobar, pa sam malo krenuo u stranu. Nisam vidio Rubensa i bio sam iznenađen nakon što je došlo do kontakta, malo sam zakačio i Lewisa, ali je nakon
prolaska kroz prvu krivinu sve bilo u redu
- prepričava situaciju sa početka utrke Mark Webber.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti