Webber razočaran startom iz drugog reda

Red Bullov drugi vozač vjeruje da je moglo bolje

Webber razočaran startom iz drugog reda

Mark Webber je nakon današnjeg treninga na Interlagosu izrazio svoje razočarenje i smatra da je za njega neuspjeh to što u utrku ne kreće iz prvog reda.

Bez obzira što je imao treće kvalifikaciono vrijeme, Mark Webber je bio frustriran time što nije uspio doći do starta iz prvog reda iako je iz bolida izvukao maksimum.

 

" Dao sam sve od sebe, ali ipak je bilo razočaravajuće što ne startam iz prvog reda. Bilo bi dobro da smo došli do pole positiona, ipak je to bio McLaren", rekao je Webber.

 

Rasplet utrke je potpuno nepredvidiv, posebno zato što postoje velike šanse za kišu na VN Brazila.

 

" Uopšte ne znamo kakvo će vrijeme biti sutra i zato je potrebno da budemo spremni na sve. Nikad ne znate šta se može dogoditi", zaključio je Australac.

 

" Oba naša bolida u drugom redu su veoma dobar rezultat. Mark je odvezao odličan brzi krug uz Vettela koji se kvalifikovao četvrti. Naša pažnja je sad usmjerena na utrku, glavni cilj je uzeti što veći broj bodova", bile su riječi Christiana Hornera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.