Webber: Seb uvijek sam donosi odluke, on je zaštićen

Australac razočaran drugim mjestom

Webber: Seb uvijek sam donosi odluke, on je zaštićen

M. Maksimović

Moglo se i očekivati, nakon svega što se događalo na stazi. Već po izlasku iz bolida na kraju utrke,vidjelo se na licu Marka Webbera koliko je ''zadovoljan'' drugim mjestom. Webber je svoje prvo mjesto izgubio u direktnom okršaju sa Sebastianom Vettelom. 

Borba dva bolida Red Bulla je trajala gotovo dva kruga, u jednom trenutku je skoro došlo do kontakta dva bolida nakon čega je kamera pokazala Adriana Neweya kako na pitwallu u nevjerici vrti glavom. Webber nije krio razočarenje  po završetu utrke ali isto tako nije olako prešao preko svega što se dogodilo u Maleziji.

 

''Nakon posljednjeg ulaska u boks, dobio sam informaciju kako je utrka gotova, da smanjim broj okretaja te da čuvam bolid i gume do kraja. Ja sam želio utrkivati, ali je ekipa  donijela odluku o kojoj uvijek razgovaramo prije utrke i koju uvijek predvidimo. Sebastian je donio neke odluke na svoju ruku, kao što to on obično radi u ovakvim situacijama i naravno uvijek je zaštićen. Tako stvari funkcionišu u ekipi Red Bulla. Ja sam poslušao naredbu, on nije. Napao me, pretekao i naravno da sam razočaran današnjim ishodom utrke'' pričao je na kraju razočarani Mark Webber. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.