Webber u Red Bullu do kraja sezone

Ugovor istiće na kraju

Webber u Red Bullu do kraja sezone

M. Maksimović

Nakon svega što se izdešavalo na VN Malezije, Mark Webber se vratio kući, u Australiju. Mnogi su već tada bili spremni reći kako je Webber napustio Red Bull, kako više neće voziti za ovu ekipu. Međutim, reagovali su njegov otac i menadžer. 

''Nema sumnje, Mark će nastupiti na VN Kine'' izjavio je Ann Neal menadžer australskog vozača. Ipak, činjenica je kako Webber ima ugovor do kraja ove godine, a onda veliko je pitanje da li će ga produžiti. Nemački Bild piše kako bi Mark Webber naredne godine mogao nastupati za ekipu Porsche u utrkama izdržljivosti (WEC) koje su pod ingerencijom Međunarodne automobilističke federacije. Ove godine se u kalendaru nalazi sedam staza, odnosno utrka, a najpoznatija je 24 sata Le Mansa. Pored ove voze se utrke na stazama u Bahreinu, Šangaju, Austinu, Fujiju, Sao Paulu, Silverstoneu i Spa-Francorchampsu. 

 

''Hoćemo li potpisati nove vozače za sljedeću sezonu, odlučit ćemo kasnije. Porsche već sada ima ekipu sastavljenu od deset međunarodno uspješnih vozača - poručio je glasnogovornik Porschea Oliver Hilger.

 

Webber je u svojoj karijeri dva puta nastupao na utrci 24 sata Le Mansa, kao vozač Mercedesa. 

 

Porsche je za ovu sezonu pripremio prototip  Porsche 911 RSR koji će nastupati u LMGTE pro klasi

Od bivših F1 vozača koji nastupaju u ovoj seriji, tu su ove godine Alexander Wurz, Kazuki Nakajima, Anthony Davidson, Sebastien Buemi, Antônio Pizzonia, Giancarlo Fisichella, Kamui Kobayashi, Brazil Bruno Senna.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.