Webber uzvratio Alonsu
Mark Webber

Drugi slobodni trening u Njemačkoj

Webber uzvratio Alonsu

M. Maksimović

Drugi slobodni trening na stazi Nurburgringu obilježio je najboljim vremenom Australac Mark Webber. Webber je odradio 34 kruga i na kraju je imao vrijeme 1:31.711.Pola sata prije kraja treninga,

Vozači su simulirali utrku, tako da je Webber svoje vrijeme postavio nešto ranije i to vrijeme je ostalo do kraja.Najbliži Australcu je bio Fernando Alonso koji je ostao kratak 0.168 sekundi.Alonso je u prvom dijelu treningu koristio mekane gume i sa takvim gumama je bio jedno vrijeme vodeći.Raspoložen je bio drugi vozač Ferrarija Felipe Massa koji je na kraju četvrti sa 1:32.354,dok je Sebastian Vettel treći (1:32.084).Vettel je imao problema sa mekanim gumama, u jednom trenutku je napravio grešku, ali je na kraju imao solidno vrijeme.Na oduševljenje domaćih navijača, peto mjesto na drugom slobodnom treningu je izborio Michael Schumacher sa 1:32.411.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.