Webber vozi još samo u Abu Dhabiju

Australac prije kraja odlazi

Webber vozi još samo u Abu Dhabiju

Mark Webber bi vrlo lako posljednju utrku za ekipu Red Bulla mogao odraditi u Abu Dhabiju. Nakon posljednjeg nastupa u Indiji i neslavnog završetka utrke, pojavile su se špekulacije da će Webber odustati od posljednja dva nastupa kako bi ustupio mjesto Danielu Ricciardu.

U tom slučaju Webber bi nakon 214 utrka mogao raskinuti ugovor sa Red Bullom te bi se okrenuo novom poslu, testiranju za ekipu Porschea. Ako bi se Webber odlučio za ovaj korak, Red Bull bi već na kraju ove godine imao Ricciarda u bolidu koji bi stekao određeno iskustvo te se upoznao sa ekipom sa kojom će sarađivati naredne sezone, dok bi Toro Rosso pružio priliku mladom Rusu Kvyatu. Kvyat bi trebao do utrke u Austinu dobiti potrebnu licencu za nastup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.