Webberu pole position
Australcu je ovo prva startna pozicija u karijeri

Formula 1 – Nürburgring

Webberu pole position

Australski vozač Mark Webber za volanom Red Bulla, startaće sa prve pozicije u sutrašnjoj utrci Formule 1 koja će se se voziti za Veliku nagradu Njemačke.


Webberu će ovo biti prva pole position u karijeri, a pobjedničko vrijeme najbržeg kvalifikacionog kruga iznosilo je 1:32.230 stotinki. U prvom redu biće i Rubens Barrichello (Brawn GP), dok će iz drugog reda krenuti pobjednik šest od osam ovosezonskih utrka, Janson Button, te Sebastian Vettel  (RBR-Renault).

Iza njih startaće dvojac McLaren-Mercedesa, aktuelni svjetski prvak Lewis Hamilton i Heikki Kovalainen. Utrka na stazi Nürburgring počinje u 14 sati.

Poredak u kvalifikacijama:
1. Mark Webber (RBR-Renault) 1:32.230
2. Rubens Barrichello (Brawn-Mercedes) 1:32.357
3. Jenson Button (Brawn-Mercedes) 1:32.473
4. Sebastian Vettel (RBR-Renault) 1:32.480
5. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:32.616
6. Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes) 1:33.859...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.