Webberu prvi slobodni trening u Brazilu
Mark Webber

Na početku vikenda u Interlagosu

Webberu prvi slobodni trening u Brazilu

M. Maksimović

Najbolje vrijeme nakon prvih devedeset minuta slobodnog treninga u Brazilu, najbolje vrijeme je imao Australac u bolidu Red Bulla, Mark Webber. Vozači McLarena su dugo vodili glavnu riječ, ali je Sebastian Vettel došao vrlo blizu, na dugo mjesto sa svega 0.3 sekunde iza Lewisa Hamiltona.

Na polovini treninga, svjetski prvak je preuzeo prvo mjesto ispred Hamiltona, Buttona, Masse koji je također u prvom dijelu vrlo dobro vozio. Uskoro je Mark Webber došao na 0.015 sekundi iza timskog kolege, a onda je pola sata prije kraja Button postavlja najbolje vrijeme. Mark Webber je 17 sekundi prije kraja Mark Webber je preuzeo lidersku poziciju i na kraju je trening završio u vremen u 1:13.811.

Jenson Button je bio drugi sa 0.014 sekundi zostatka, dok je Hamilton bio treći sa 1:13.961. Sebastian Vettel je imao vrijeme 1:14.025 što je bilo dovoljno za četvrto mjesto.
Fernando Alonso je završio svoj nastup pet minuta prije kraja, kada je parkirao bolid Ferrarija zbog kvara na motoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti