Whiting: Razmišljao sam da prekinem utrku

Nakon pucanja guma u Silverstoneu

Whiting: Razmišljao sam da prekinem utrku

M. Maksimović

Malo je neodtajalo da se i to dogodi. Charlie Whiting, direktor utrka, kaže kako je razmišljao da VN Velike Britanije u nedelju prekine. Da utrku prekine zbog pucanja guma.

Definitvno takvo nešto do sada nismo imali u najbržem cirkusu na svijetu, ali isto tako teško se možemo sjetiti kada su na bolidima gume pucale kao što je to bio slučaj u nedelju.Hamilton, Massa, Perez, Vergne...

''Bio sam blizu da zaustavim utrku. O tome sam razmišljao jer su redari na stazi bili pod velikim pritiskom kada su morali skloniti ostatke dijelova guma i bolida. Dugo nismo na jednoj utrci vidjeli ono što smo u Silverstoneu, nikada u istoriji pa sam bio zabrinut kaže Whiting koji ističe da FIA Mora dobiti odgovore od Pirellija, šta se tačno dogodilo.

''Suviše je rano dati neke zaključke. Stvari se moraju analizirati, FIA mora to napraviti kako sa gumama koje su pucale, tako i sa onim koje nisu. U svakom slučaju moramo pronaći razloge ovako haotične utrke zaključio je Whiting.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.